(( نمایشنامه خطبه غدیر ))
رتبه بندی جهنم :
طبقه اول : برای کسانی است که وقتی پرونده ی اعمال بدستشان می رسد ، قسمت راست (حسنات) از قسمت چپ ، سبکتر است. وارد جهنمی می شوند به نام " هاویة " .* قارعه : آیات 8 تا 11 *
که در آنجا تقاص اعمالشان را می دهند و پس از مدتی خلاص می شوند.
طبقه دوم : کسانی که چشمشان دید و گوششان شنید اما عقلشان عبرت نگرفت ؛ وارد جهنمی به نام " سعیــر " می شوند. * ملک : آیات 10 و 11 * اینان دائم می گویند کاش گوش شنوا داشتیم و تعقل می کردیم و اندکی عمل می کردیم.
کسانی که نسبت به نمازشان ، قول شان ، قرضشان و .. سست و بی خیال بوده اند.
طبقه سوم : جهنمی به نام " جحیـم ". * النازعات : آیات 37 و 39 *
کسانی به این طبقه از آتش وارد می شوند که طغیان کردند. کسانی که به گناهشان افتخار می کردند و سرشان را بالا می گرفتند ؛ گناهکاری را پرچم افتخار خودشان می دانستند. در جحیــم آتش بر افروخته است. امیرالمؤمنین در دعای کمیل می فرمایند : یتقلقل بین اطباقها ..
طبقه چهارم : جهنمی به نام " سَقَر " . * المدثّر / 27 * از مجرمین این طبقه سوال می پرسند چرا اینجایید ؟؟ پاسخ می دهند : « قالوا لم نک من المصلّین و لم نک نطعم المسکین و کنا نخوض مع الخائضین و کنا نکذب بیوم الدین، حتى اتینا الیقین فما تنفعهم شفاعة الشافعین » مدثر / 74 .
از نمازگزاران نبودیم ، و بینوایان را غذا نمىدادیم ( از وجود مساکین آگاه بودیم اما آن ها را یاری نمی کردیم )، با هرزرهدرایان هرزه درایى مىکردیم ( از همراهی و همنشینی با کفار و مشرکین لذت می بردیم ) و روز جزا را دروغ مىشمردیم، تا مرگ ما در رسید .. اکنون که به یقین رسیدیم دیگر برای ما سودی ندارد !
طبقه پنجم : جهنمی به نام " حُطمه ". آتشی است در هم شکننده . * همَزه : آیات 4 تا 7 *
طبقه ششم : برای کسانی است که در دنیا خدا را به دوست و پدر و مادر و همسر و فرزند و مرید و .. فروختند.
در اینجا بجایی می رسند که حاضرند همه ی این ها را رها کنند و به آتش بیندازند اما خودشان رهایی پیدا کنند. یوم یفرالمرء مِن اخیه و اُمّه و ابیه و صاحبته و بنیه .. از هم فرار می کنند و آتش آن ها را در هم می پیچاند.
طبقه هفتـم : خلود . " جهنـم " .
* توبه : 49 * إنّ جَهنّـم لمُحیـطةٌ بالکافریـن . کافران را در بر می گیرد.
کسانی که کفر ورزیدند به خدای تبارک و تعالی.
سخنرانی حجة الاسلام سید محمد انجوی نژاد
شب چهارم محــرم 1431 هجری
29 / 9 / 1388
http://rahpouyan.com/article/showart.asp?sid=970&aid=4624